Alsnog een klein verslagje van de wedstrijd van afgelopen dinsdag voor de clubcompetitie.

Het was een prachtige wedstrijd. Op weg naar de wedstrijd in Axel hadden Sytze, ik en Ge (zie verslag) al gesproken over een ontsnapping tijdens de clubwedstrijd, Ge zou wel voor ons afstoppen. Ook in de kleedkamer maakte we er eigelijk geen geheim van, we spreken af dat het in de 3e ronde moet gebeuren. Als Sytze in de 2e ronde van kop komt en Maarten B niet overneemt zet hij aan en er ontstaat een klein gaatje. Ik demareer en neem Sytze mee. Henri M, Nico W, Martin V en Jan E proberen de sprong te maken maar alleen Nico W slaagt daarin. Even later weet Johan v L een gat van inmiddels 100 meter te overbruggen en voegt zich met een hartslag van 190 bij ons. Door goede samenwerking wordt de voorsprong langzaam groter. Johan kan maar moeilijk herstellen van de sprong en probeert te temporiseren, maar 5 minuten voor het eind wordt opnieuw gedemareert zodat Johan de laatste 5 ronden alleen komt te rijden (=10km, auw) gedrieen naar de finish dus. Nico probeert nog te demareren, maar helaas. Na de laatste brug zet ik aan maar zet niet door omdat Sytze direct volgt en na de laatste bocht zet Sytze de sprint in. Als ik naar rechts schuif zie ik de jury de finish blokeren????? Er zijn ook nog 2 achterblijvers die net de finish passeren. Ik dacht het peloton kwijt te zijn maar van een vrije sprint is geen sprake. Sytze wordt 1e ik 2e en Nico 3e.

Bij deze verontschuldig ik mij nogmaals voor de het gevloek dat mij na de finish is ontvallen. De jury, de achterblijvers iedereen kreeg er van langs, sorry. Ik waardeer de inzet van de jury enorm, elke wedstrijd wordt door hen mogelijk gemaakt en de achterblijvers konden er al helemaal niks aan doen. Voor de duidelijkheid, ik misgun Sytze de overwinning zeker niet en geef hem een zeer hoge kans op de eindoverwinning. Bovendien kan ik mezelf verwijten dat ik de sprint niet ben aangegaan en dat ik niet op tijd op de situatie heb geantisipeert, maar ik vind deze situatie onnodig en jammer voor de finale van een geweldige wedstrijd.

Voor het klassement heeft het evengoed geen enkele consequentie, de laatste tijdrit wordt hoe dan ook beslissend.

 

Vandaag blijkt tijdens de training dat mijn Mogema Rhino schoen is gebroken, net als Rudi, Sytze en Fred (??????????? onvoorstelbaar). Ik heb dus nog 2 dagen om nieuwe schoenen te regelen voor de rotterdam marathon, de dinsdag daarop is de tijdrit. Dat wordt dus een interessant weekend. :-)))

 

Romke

 

foto : Ge Wijnands

opstelling van de jury

foto : Ge Wijnands

ruimte tussen achterblijver en zijkant baan, 2 meter? (wat zeg ik hier? :-) )