maaslands kampioenschap

plaats : de uithof in den Haag

datum : 11-02-2005

uitslag : 10e

foto : ronald van venrooy

video : romke & Joep

 

Vrijdag was er weer na een paar weken marathonvrij een wedstrijd. Dit keer het Maaslands Kampioenschap, een thuiswedstrijd georganiseerd door MIJV.

Er zijn echte bekers en premiesprints te verdelen en dat is goed te merken. Tijdens de finale van de van vliet cup werd er vooral tactisch gereden, vrijdag werd een levendige wedstrijd. Ik zat ongeveer met alle ontsnappingen mee, maar miste toch de slag. Een groep rijders weet in de laatste 7 ronden 100 meter uit te lopen. Ik let ook niet op als een groepje met Patrick Goverse en Paul Robijn in de achtervolging gaan, dus begin ik alleen aan een onmogelijke opgave. Johan van Leeuwen en Wim de Wit schieten te hulp, het wordt een sprint van 5 lange ronden, ik kan nog op de trekhaak aanklampen. Veel rijders staken de achtervolging we lopen wel in maar het gat is te groot, we kunnen nog wel voor het peloton finishen. De uitgangspositie voor het clubkampioenschap waar deze marathon ook meeteld is ideaal.

Bij de C2 rijders wint clubgenoot Jurrien van Stralen, Wim Boekestijn wordt 3e. Joep komt helaas ten val door een rijder die meende aan een boxwedstrijd deel te nemen, schaamteloos.

 

>> uitslagen

 

foto : ronald van venrooy

 

video c1 (4mb)

video c2 (geen finish) (2mb)

 

Romke