datum : 25 05 2005

competitie : oomssport-cup

plaats : honselersdijk

categorie : C-rijders

uitslag : 3e

klassement : 2e

afstand : ?

tijd : ?

 

2e wedstrijd in de oomsport-competitie.

Bij aankomst heb ik nog niet veel trek in een wedstrijd, het is woensdag en ik kom direct uit mijn werk, bovendien heb ik afgelopen week al veel wedstrijden gereden. Hoewel de Wollebrand niet ver van Rotterdam is, is  het parcours mij onbekend, maar onbekend maakt in dit geval niet onbemind.

De Wollebrand in Honselersdijk heeft een mooi clubhuis en een fraai parcours. Vrij smal, een rechtse bocht met een klim en een breed stuk naar de finish.

Sytze (alias de premiejager) probeert met onsmakelijke verhalen de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Ik kan in de wedstrijd vrij ontspannen rijden, wat kopwerk voor de foto, premiesprintje, rondenklassementje. Het skatezoneteam is duidelijk aanwezig. Pas is de laatste ronde komt een groepje los van 5 man sterk, als ik Gerard Nijgh het gat zie dichten, maak ik ook de sprong, maar het peloton geeft zich niet zo makelijk gewonnen en komt terug. Andre van der Burg probeert het, op zijn grote wielen, 3 ronden voor het einde. Art stopt 'netjes' af, maar ik kan het gat weer dichten. Als vervolgend 1.5 ronde voor het einde Jouke demareert, geef ik de eer aan iemand anders, maar niemand voelt zich geroepen en de voorsprong van Jouke groeit. Dan komt Martijn van Marion voorbij, die inmiddels bekend staat om zijn dappere acties, ik ga in de achtervolging. Het duurt bijna een halve ronde voor ik kan aansluiten, als ik naar beneden kijk zie ik de 2 gele schoentjes van Gerard en daarachter niets. Ik zet tegen beter weten in de achtervolging op Jouke voort, maar op het rechte eind naar de finish komt Gerard, net als in Maassluis, langszij, hij weet zelfs Jouke nog te kloppen op de streep. Voor de 4e keer dit seizoen een 3e plaats.

Met veel felicitaties komt er ook kritiek? Jawel, ik heb tijdens de wedstrijd iemand onterecht van hinderen beschuldigt. Een korte toelichting is misschien op zijn plaats (en alleen voorbehouden aan webmasters :-)). L.J. uit Y. (?), die ik altijd vriendelijk gedag knik, komt tot tweemaal toe op het smalle stuk voor de klim onbehouden binnendoor, om 1 plekje te winnen en vervolgens op het klimmetje geparkeerd te staan. Af en toe kan ik me enorm aan zo'n actie ergeren en laat dit dan ook merken. Geen felicitaities van L. dus, :-))

Bionda wordt 1e bij de dames!!! Joep is door een behulpzame mederijder uit de wedstrijd gereden, en heeft daarbij onnodige verwondingen opgelopen.

Al met al heeft Ge heeft weer een mooie wedstrijd neergezet, ik zie uit naar de volgende wedstrijd.

 

Romke

 

fotos & verslagje bij Ge Wijnands

fotos & verslagje bij oomssport

fotos bij Ronald van Venrooij

verslagje bij Sytze van der Meulen

verslagje bij Martijn van Marion