datum : 11 06 2005

competitie : top-competitie

plaats : zaanstad

categorie : C-rijders

uitslag : 7e

klassement : -

afstand : 33 km

tijd : 56.45 (35 km/u)

 

Ik heb geen beste herinnering aan Zaanstad. 2 jaar geleden heb ik daar mijn hand gebroken. Dit gegeven samen met het vreselijke drama dat zich vorige week in Steenwijk heeft voltrokken, maken er toch een beladen wedstrijd van. Heel aan de finish komen is vandaag het hoofddoel.

Zaanstad is 1 grote ronde van 33 km door verschillende dorpjes en maakt onderdeel uit van de top-competitie, dit is een competitie over 4 klassiekers. Ik rijd mee voor de dagprijzen :-)

De c-rijders en de veteranen rijden weer eens gelijktijdig (waarom toch??), zodat een groep van meer dan honderd rijders vertrekt. Onder hen een flink aantal club-genoten, Nico Wolf, Berco van Breugem, Hans de Koning, Nico van de Meer, Maarten Berrevoets, Kees van Schie en ex-MIJV'er Sytze van der Meulen. Bij de dames verdedigen Bionda Heeringa, Katja van Wijk, Hellen Dekker, Carla v/d Wolf en de MIJV-eer. Lilian v/d Meer en Brenda rijden de toertocht voor 'right 2 play'

De route blijkt op een aantal punten te zijn gewijzigd t.o.v. 2 jaar geleden, goed opletten dus. Fietspaden op en af, over het viaduct en ook het spoor over. Het peloton moet vol in de remmen als de bomen van de spoorwegovergang sluiten. Een vreemde gewaarwording een wachtend peloton. De groep adrenaline spuit meteen weg als de bomen weer omhoog gaan. Bij een 3-tal valpartijen zijn zowel de nationaal kampioen veteranen als de nationaal kampioen c-rijders betrokken, maar zover ik weet heeft iedereen weer aansluiting kunnen vinden bij het peloton en vallen de verwondingen mee.

De eerste helft van de wedstrijd wordt nog voorzichtig gereden, af en toe probeert iemand eens wat. De tweede helft is de wind meer op kop en neemt het aantal vluchtpogingen toe, vooral Roelof Compagner laat zich veel zien. Het tempo gaat omhoog.

Ik kan de hele wedstrijd 'ontspannen' meerijden en ik wacht op het moment waar volgens mij de slag moet gaan vallen, het fietspad waar niet gepasseerd kan worden. Als dat moment is aangebroken zit ik mooi voorin, maar helaas is ook hier het parcours gewijzigd, we blijven gewoon op de weg. Ik heb het bordje Zaanstad gemist, maar ik merk dat het peloton op hol begint te slaan. Een paar straten voor het eind maakt (ik denk) Paul v/d Ven nog een bizarre capriool, die bij het kunstrijden zeker hoge punten had gescoort. Ik probeer in de afdaling van het viaduct nog wat goed te maken maar ik zie dat de maximale snelheid 50km/u is en moet dus genoegen nemen met een 7e plek. Roelof Compagner, maakt na een griep, een geweldige comback en finisht als 1e.

 

(Roelof vind de beker van Gerard eigelijk mooier)

 

Hans en Berco rijden opvallend goed naar een 13e(c) en 15e(c) plek. Chaufeur Nico W. was meer bezig met zijn storingsdienst dan met skeeleren en komt op een 21e(v) plaats binnen. Maarten wordt 26e (v), andere Nico 40e(v) en Kees 43e(v). Sytze(c) is naarstig op zoek naar zijn vorm, deze kan niet ver zijn want hij had em net nog.

Bionda neemt het niet zo nauw met de verkeersregels en sprint naar een 2e plaats bij de dames 2, gefeliciteerd met de prachtige beker!

 

(Bionda komt er later pas achter dat de beker voor de 2e plaats mooier is)

 

Katja (niet in uitslag?) Hellen 16e(d2) en Carla(d2) 20e.

Op de envelopjes moet zeker een uur gewacht worden, we zien ons genoodzaakt meerdere herstelbiertjes te drinken. De 2 jongedames met de enveloppen worden belaagd door een horde gretige veteranen en c-rijders. In luttele seconden zijn er nog een paar envelopjes over, "die neem ik wel mee", zeg ik...

 

Romke (Bionda, Hans, ik heb een vlopje voor jullie)

 

fotos skeelerronde

meer fotos skeelerronde

fotos skeelerronde (commercieel)

fotos skeelerronde (commercieel)