Wielen maken de man.

Ik rijdt al sinds hun opkomst op 'hyper'(+grip) wielen. Voor deze monstertjes waren de bochten, in tegenstelling tot mijn eerste rode 'kopp' wieltjes, een makkie.
Toch was het niet een en al rozengeur en maneschijn, Vorig jaar daalde mijn prestaties miraculeus met enkele procenten na de aanschaf van een prijzig setje van mijn favorietjes.
Met het openbaar maken van deze vermoedens heb ik toen echter ongewild een van de ongeschreven wetten van de sportwereld overtreden. Er worden vermogens besteedt aan dure spullen, maar materiaal is nooit een argument voor (wan)prestatie. Ik heb me toen voorgenomen nooit meer het 'slechte wielen'-argument te gebruiken.
In Vinkenbuurt scheurde mijn schoen, dus in Staphorst reed ik op nieuwe schoenen (met nieuwe wielen). Voor het eerst dit seizoen had ik moeite met het tempo. Ook in Ommen en Otterlo was ik niet vooruit te branden. Mijn riante voorsprong op de nr 4 in het klassement werd een akelige achterstand.
Nieuwe schoenen, Nieuwe wielen, slechte conditie, wat is de oorzaak van deze skeelerelende?
Aangezien de schoen hetzelfde is als mijn vorige en ik op de fiets prima presteer, kwam het slechte wielen incident, weer in de herinnering. Als proef op de som heb ik in Rotterdam op mijn oude hyper's gereden, waar ik voor de 4e keer op rij 3e werd.
Afgelopen donderdag in Hoogeveen heb ik, zonder testen, op nieuwe gele 'Matter' wielen, gereden.
Het is even wennen, maar de grip lijkt zelfs beter dan bij 'Hyper'. Ook Hoogeveen ging prima, een 4e plek achter Sytze die op zijn 'Matter's het hele peloton eigelijk declasseert door 90% van het kopwerk te doen.
Als laatste test wil ik hierbij mijn 1 maand oude, slechts 3 wedstrijden op gereden, Hypers+grip, 84mm, 85a, voor een prikkie aanbieden aan een testrijder, wie durft?

Romke