datum : 23 08 2005

 

Het skeelerseizoen loopt een beetje op zijn einde en over 3 weken zal de eerste ijstraining een feit zijn.

Dit jaar is anders dan voorgaande jaren, wegens promotie bij het schaatsen naar  de landelijke B-categorie, zijn er vanuit het gewest een aantal trainingen beschikbaar. In eerste instantie heb ik gewoon mijn gebruikelijke trainingen en skeelerwedstrijden gevolgt zoals voorgaande jaren, maar vorige maand ben ik ook de gewestelijke selectietrainingen gaan volgen. Bij de looptraining leg ik het duidelijk af t.o.v. de rest. Ik heb in de afgelopen 2 trainingen meer hard gelopen en gesprongen dan in mijn hele leven, een flinke portie spierpijn tot gevolg (op het hoogtepunt van de trainingen inhaken helpt ook niet echt).  Mijn hele trainingsschema ligt dus overhoop, maar deze nieuwe inbreng geeft weer een nieuwe verfrissende inbreng.

Bij MIJV was vandaag ook een expiriment, i.p.v. de jaarlijkse  toertocht werd vandaag een trainingsmarathon gereden, iedereen kon op eigen tempo 42k rijden (21 ronden op ons parcours in maassluis). Met een mooie lijst kanttekeningen, nl : 42 stijle bruggen, voor sommigen kort na Hallum, voor mij nog steeds stijve benen van de looptrainingen en gemiddelde hartslag van 145, werd een fraaie 1:16 op de klok gezet.

 

foto : Bionda Heeringa

 

Ik ga er van uit dat al deze nieuwe input een positieve invloed krijgt en ga de winter met goede moed tegemoet. De komende maand nog  7 skeelerwedstrijden, 4 droogtrainingen, 400 km fietsen, 1 ijstraining, 6 skeelertrainingen en 2 rustweken en  ik ben klaar voor het schaatsseizoen!

 

Romke