datum :04 09 2005

competitie : oost

plaats : Twello

categorie : C

uitslag : 7e

klassement : 5e

 

Twello, dezelfde mensen andere plek. Hoewel, ik krijg een sms dat collega Petra, onderweg is om te supporten.
De gebruikelijke inspectie van het parcours brengt bij de meeste rijders een bezorgde blik op het gelaat, maar bij een enkeling beginnen de oogjes te glimmen. Een deel van het parcours is zo slecht dat er bijna geklunt moet worden, samen met drempels in de bocht is het een onmogelijk parcourtje.
Evenals Sytze bevind ik me achterin het peloton als Marc zich niet kan inhouden en de wedstrijd openbreekt, hij krijgt Roelof mee. Als ik de kop van het peloton bereik denk ik 'hehe, even uitrusten', sytze zet juist nog even aan en stuift het peloton voorbij. Even later kan Michiel zich niet meer inhouden en zet ook de achtervolging op de koplopers in, van uitrusten komt toch niks dus ik ga toch maar achter Michiel aan. Anderhalve ronde rijd ik tussen het peloton en de kopgroep, zonder zichtbaar resultaat, ik zie dat Michiel Mark bijhaalt en zij staken hun poging. De vogels zijn gevlogen.
Het peloton komt deze bliksemstart niet meer te boven, we worden uiteindelijk gedubbeld door de koplopers.
Als de laatste 3 ronden ingaan wordt het weer onrustig. Met een rare actie steekt Vincent in de bocht binnendoor en gaat vervolgens dwars voor me op de straat liggen. Ik denk eerst 'tja 't was ook wel een rare actie dat wordt meteen bestraft, ik hoop dat het meevalt' Vervolgens begin ik me zorgen te maken over mijn eigen veiligheid, 'hoe moet ik met 35 km/u in de bocht iemand ontwijken die languit voor me ligt?' Het hele skeelerseizoen flitst als een film aan me voorbij, de podiumplaatsen, de zoenen, de bloemen, het klassement. Ik maak een supersprong en denk 'ah dat gaat goed, nu de landing nog', ook de landing mag er wezen, ik kan de wedstrijd gewoon vervolgen.
Dit incident wordt gevolgt door het meest sportieve moment van dit seizoen. Erwin Wentink heeft het niet zo op zware rondjes en is door het peloton gedubbeld, hij is getuige van de val van Vincent. Erwin en Vincent zijn concurenten van elkaar, slechts door een paar punten in het klassement gescheiden strijden ze om de laatste promotieplaatsen. Ondanks deze feiten vericht Erwin knap knechtenwerk voor Vincent om hem terug in het peloton te brengen, klasse!!
Ik wordt 4e van het peloton en 7e in totaal. Sytze was wat cruciale onderdelen verloren onderweg dus kon niet spinten voor de 1e plek, maar evengoed een prachtige prestatie. Roelof wint.
Ik ben weer een plekje gezakt in het klassement maar ben weer dichter bij het podium gekomen dus een redelijk resultaat.
 

Romke