datum :10 09 2005

competitie : appie zomer

plaats : alem

categorie : c1

tijd : 1:14,10

afstand : 42 k

uitslag : 10e

klassement : 5e

 

Alem is een mooie wedstrijd, 42 km over landweggetjes met mooi asfalt. De voorlaatste wedstrijd in de competitie en een prachtige voorbereiding op Berlijn over 2 weken. Een rondje van +/-4km zonder noemenswaardige bochten met uitzondering van de bocht voor de finish, wordt 9 keer afgelegd. De bocht voor de finish is kleiner dan 90 graden en wordt goed afgeschermd door dikke eikebomen en lantarenpalen, mocht je de bocht niet kunnen houden en de bomen missen dan wacht er een talud van 4 meter met prikkeldraad op de bodem. Er valt dus wat te zeggen voor de boom.

Bovenstaande gegevens waren bij de ervaren rijders al bekend, onbekend was dat er ook nog gladde stukken in de bocht zaten. De eerste paar ronden was het raak. In de 2e ronde was het ditkeer niet Vincent maar Sytze die gestrekt voor me ging liggen in de bocht, mijn uitweg biedt weinig keus,... de boom. Vlak voor de impact begin ik te twijfelen aan de voordelen van een abrupte stop tegen een boom tegenover het groene gras ernaast. Met een sprong weet ik de boom en een lantarenpaal rakelings te missen en kom voor het talud in het gras op mijn knietjes tot stilstand. Ik heb geluk. Het peloton is al voorbij geraast als ik en Sytze weer zijn opgekrabbeld en met gras tussen de wielen in de achtervolging gaan.

Verder werd onze wedstrijd nog ontregelt door de inhaalmanouvre van de dames die 1 minuut later waren gestart en van de jury mocht passeren. Onze wedstrijd wordt een paar minuten geneutraliseert waarna ons mannelijk eergevoel het overneemt en het damespeloton weer wordt bijgehaald.

In 'de bocht' komt Sytze, in de voorlaatste ronde, voor de tweede keer ten val, het peloton wacht maar Sytze kan na zijn val niet direct verder, maar dat zal ie vast uitgebreid op zijn site toelichten.

Olivier Goud krijgt ruimte van het peloton en weet de laatste ronde voor te blijven. In de finale voor de wind, durf ik na mijn val niet meer vol de bocht in en wordt 10e

 

Romke

 

p.s.

Hier  het klassement na Alem. Het zou kunnen dat Roelof, Geert en Sytze nog 3 punten extra krijgen vanwege hun ronde voorsprong in Twello.