datum : 13 09 2005

competitie : clubcompetitie

plaats : Maassluis

categorie : c1

tijd : 6:49

afstand : 4 km

snelheid : 35,2 km/u

uitslag : 1e

klassement : 1e

 

Vandaag was de laatste wedstrijd voor de clubcompetitie. Ik wist de vorige 5 wedstrijden al op mijn naam te zetten. De laatste wedstrijd was een tijdrit, dus misschien kunnen de specialisten mij nog van de 6e zege houden?

Johan van Leeuwen was in de eerste plaats erg gebrand op een goede uitslag gezien zijn matige optreden op de tijdrit aan het begin van het seizoen. Hij heeft op de baan om de 500 m streepjes gezet om zijn snelheid in de gaten te kunnen houden tijdens de race. Hans de Koning kwam dit seizoen steevast als tweede over de streep en wil natuurlijk meer. Roderick heeft zich dit seizoen ontpopt als een echte skeeleraar. Nico Wolf heeft een wisselend seizoen, maar heeft een prachtig pr op deze afstand. En dan zijn er natuurlijk altijd nog de outsiders, Ge Wijnands, Nico de Graaf, Berco van breugem.

Voor de tijdrit heb ik speciaal mijn 2e setje Matter-wielen geprepareerd, om alvast in te rijden voor Berlijn over 2 weken. Het voelde bij het inrijden goed aan. De tijdrit ging goed ik kon een stevig tempo vasthouden en zag dat ik op mijn voorganger Nico W. ,die 1 minuut eerder was gestart, in kon lopen. Na 2 ronden 4km en 4 bruggen kwam ik in 6:49 over de streep, 10 seconden sneller dan ooit. Het baanrecord van Sytze van 6:41 blijft buiten schot.

Johan maakt zijn 1e tijdrit goed met een 2e plaats in 7:03 en Roderick verpletterd zijn pr en komt als 3e over de streep in 7:04.

 

Romke