datum : 27 10 2004

Ik had vroeger natuurlijk wel eens geschaatst, maar alleen op natuurijs. In 1999 ben ik op verzoek een aantal keren op de Uithof naar het 'norenuur' gegaan. Op de dinsdagavond kun je dan techniekoefeningen doen onder begeleiding van o.a. Piet Stuut en Nel Verkade. Het volgende seizoen ging ik elke week. Eerst alleen op de dinsdagavond voor techniekoefeningen en nadat ik nieuwe (zie schaatsgear) schaatsen had gekocht ook op de donderdagavond voor een marathontraining. Aan het einde van het seizoen kon ik op de donderdagavond met de binnenste groep mee. In de zomer heb ik natuurlijk ook skeelers gekocht en heel de zomer getoert.

In 2001-2002 heb ik weer een heel seizoen het de 'norenuren' bijgewoont. Aan het einde van het dit seizoen heb ik voor het eerst een marathon gereden in de 'van vliet cup'. Die kon ik net niet uitrijden.
In 2002-2003 heb ik veel geskeelerd, ik ben lid geworden van een vereniging en heb ook aan veel wedstrijden deelgenomen. Voor het nieuwe schaatsseizoen heb ik een trainingsuur (bij MIJV) met een marathon-langebaanlicentie aangevraagd. Met de 'van vliet cup' kon ik nu goed meekomen. Bij de gewestelijke marathons kon ik bij de B-rijders zelfs punten rijden. Ook begon ik in 2002 met langebaanwedstrijden. Ik werd dit eerste wedstrijdseizoen kampioen op de meerkamp bij de senioren 5, clubkampioen bij MIJV en ben ik 8e geworden in de gewestelijke marathoncompetitie. Dat betekende promotie naar de gewestelijk hoogste categorie, de A-klasse.

In 2003-2004 kon ik uiteindelijk de wedstrijden goed uitrijden bij de A-rijders ook zijn alle persoonlijke records weer verbeterd.

Komend seizoen hopelijk een mooie klassering in de gewestelijke wedstrijden en natuurlijk mooie nieuwe records :-)
Ik ben er nog niet uit of schaatsen leuker is dan skeeleren of andersom. Het grootste nadeel van schaatsen is dat het binnen is en dus minder sfeer heeft. Dat wordt mischien weer gekompenseerd door een grotere snelheid en iets meer techniek. Zowel schaatsen als skeeleren geeft in ieder geval een geweldige kick!!

Romke de Haan