datum : 12 08 2004

 

In de winter van 2000 begon ik met schaatsen. Dat sloeg meteen aan en ik werd steeds fanatieker. De zomer daarna begon ik met skeeleren.
Eerst ging ik een beetje toeren in de omgeving van Rotterdam. Rondje om Zoetermeer, Rottemeren, Kinderdijk. Al snel werden de Rottemeren een vaste stek.
Aan het einde van het 1e seizoen heb ik de Rotterdam-marathon gereden. In de stromende regen kwam ik toen tot een tijd van ongeveer 1:40 minuten. Goed voor een 150e plaats.

In 2002 ben ik lid geworden van een skeelervereniging en mede door de fanatieke clubgenoten ben ik steeds meer wedstrijden gaan rijden.
Allereerst was daar de clubcompetitie. Daar kon ik steeds makkelijker meerijden. Daarnaast ging ik af en toe wedstrijden in de gewestelijke competitie rijden (spnh). Uiteindelijk reed ik elke week wel een wedstrijd.
Het resultaat was dat ik de clubcompetitie won en 4e werd in gewest 'west'. De grootste overwinning was een 9e plaats in de Rotterdam marathon, met een tijd van 1:15,22

2003 begon goed. In de competitie Zuid heb ik een aantal goede uitslagen gereden, waaronder een 2e plaats. De eerste wedstrijd bij MIJV heb ik gewonnen. Bovendien heb ik in de landelijke competitie voor c-rijders (competitie-oost) een 8e plaats behaald. Echter het noodlot sloeg toe in Zaanstad, bij een val breek ik mijn hand, dus 7 weken niet skeeleren. Gelukkig kon ik het einde van het seizoen nog redden door 1:12 te rijden in Rotterdam, bovendien werd ik 2e in de clubcompetitie dus toch nog een beker :-). De marathon in Berlijn was echt een hoogtepunt, 1:11 op de marathon en een geweldig evenement.

 

2004 is een gemiddeld seizoen geweest tot nu, bij de wedstrijden in de landelijke c-competitie kan ik redelijke uitslagen rijden, maar te weinig constant om voor promotie in aanmerking te komen (+/- 20 in klassement, 10e plaats beste uitslag) . Rotterdam, de clubcompetie en Berlijn komen er nog aan dus wie weet..


Romke de Haan